MENU Menu-icon Menu-icon
Terug naar nieuwsoverzicht

Meer horeca reserveringen met behulp van Whatsapp

Gelukkig floreert de horeca weer als vanouds. Met een zonnige week voor de boeg belooft het gezellig druk te worden op terrassen en restaurants. In deze vakantieperiode is het steeds vaker noodzakelijk om tijdig een plekje te reserveren.

Wij zijn op onderzoek uitgegaan en zien dat 70% van de bourgondische levensgenieters een horecazaak zoekt door te Googlen op een mobiele telefoon. Dit geeft nog maar eens aan hoe belangrijk het is om als horecazaak een goede SEO-vriendelijke mobiele website te hebben.

Enfin, eenmaal op jouw website wil de bezoeker zo snel mogelijk 2 vragen beantwoord krijgen:

  1. Wat staat er op het menu?
  2. Hoe kan ik reserveren?

Een actuele menukaart bieden de meeste horecazaken tegenwoordig aan op hun website. Reserveren gaat vaak door middel van een duur reserveringssysteem of een uitgebreid contactformulier. De bezoeker is direct verplicht om veel persoonlijke gegevens achter te laten zoals aanhef, voor- en achternaam, telefoon, e-mail, etc. Dit werpt een drempel op en kost veel moeite om op een telefoon in te vullen. Bovendien zijn bezoekers steeds vaker voorzichtig om privacygevoelige informatie te delen.

 
 


Door Whatsapp in jouw website te integreren, bied je jouw bezoekers de mogelijkheid om vanaf elke webpagina laagdrempelig een reservering te plaatsen. Onze klanten met de Whatsapp Module ervaren dat er meer reserveringen binnenkomen, vooral van de jongere doelgroep. Een groot voordeel is dat de horecaondernemer zelf het moment kan uitkiezen binnen hoeveel minuten het binnenkomende appje wordt beantwoord, in tegenstelling tot inkomende telefoongesprekken of e-mails.

De Whatsapp Module is toe te passen in iedere website. Groot of klein, met of zonder CMS.

Benieuwd welke rol Whatsapp binnen jouw website kan betekenen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende demonstratie.

Proost! Geniet van de zomer!

Meer weten over dit onderwerp of heb je een andere vraag?

Neem contact op met Tom via:

Kies voor MediaKracht en creëer impact met je digitale oplossing

Vanuit de kern van jouw organisatie zetten we samen een stip op de horizon. Ben jij klaar voor de eerste stap?